nor

O PROJEKTU

Talum – manipulator za strego stružnic

 

Avtomatska linija za strego stružnic je sestavljena iz verižne proge za ročno vlaganje obdelovancev ter odvzem obdelanih kosov in 3-osnega manipulatorja za prenos obdelovancev iz zalogovne mize do dveh stružnic.

Zalogovna miza ima 24 vlagalnih gnezd in tako zagotavlja avtonomijo linije za pol ure. Obdelovance se na zalogovno mizo vlaga in odvzema ročno, iz mize naprej na obdelavo in po končani obdelavi nazaj na odjemno mesto  pa kos prenese manipulator.

Komunikacija s krmiljem stružnic krmilniku manipulatorja sporoča, katera stružnica zaključuje z obdelavo kosa, manipulator pa se postavi nad stružnico in čaka, da je obdelava zaključena ter takoj zamenja obdelovance. Stružnici sta ustrezno prirejeni za dostop manipulatorja v notranjost stroja. Na zgornji strani vrat je odprtina, ki jo pnevmatski cilinder odpira v času menjave obdelovanca, med obdelavo pa preprečuje iztekanje mešanice hladilne emulzije in odrezkov.

Senzorika na manipulatorju in vlagalni mizi zagotavlja, da so obdelovanci vedno vstavljeni pravilno, ob morebitni napaki oziroma napačni vstavitvi obdelovanca v gnezdo pa se linija ustavi in opozori operaterja. Svetlobni znaki operaterja obveščajo o stanju zaloge na verižni progi.

PROCES

  • Idejna zasnova in načrtovanje
  • 3D izris modelov – SolidWorks
  • Izdelava delavniške dokumentacije
  • Izdelava naprave
  • Montaža naprave
  • CE dokumentacija

POSLOVNI PARTNER

Oglejte si delovanje avtomatske linije za strego stružnic

Potrebujete pomoč pri robotizaciji proizvodnje ali specifični strojegradnji obdelavi?