Trpin-Strojegradnja-Okna-Šemrl-Pnevmatska-preša-oken-naslovna

O PROJEKTU

Okna Šemrl – Pnevmatska stiskalnica okvirjev oken

 

Pnevmatska stiskalnica je izdelana iz masivnega varjenega ogrodja z vgrajeno vrtljivo mizo, ki ima  možnost lepljenja na obeh polovicah. Zasuk mize za 180 stopinj se izvede z ročico preko zobniškega prenosa in brez dodatnega fiksiranja. Celoten stroj je za lažje prestavljanje po delovnem prostoru pritrjen na gibljivih kolesih  z zavoro.

Iz zgornje strani so v vrsti pritrjeni pnevmatski pritisni cilindri (32 kos) in sicer v enotah po 4 na dolžinah 675 mm oz. na ¼ celotne širine. Vsaka enota ima po eno pritisno ploskev po vsej svoji dolžini z možnostjo nagiba do cca. 5cm. Vsaka enota zase je krmiljena s svojim ročnim ventilom (vklop- izklop).

Iz zgornje strani delovne ploskve pa so po štiri prečna pnevmatska prijemala s pnevmatskimi cilindri in pritisno ploskvijo po vsej površini. Vsaka nosilna konzola zase je ročno dvigljiva do zgornjega položaja, kjer jo zadržijo vgrajeni amortizerji. V zaprtem položaju pa imajo še ročne zaskočke z vzmetnim mehanizmom. Tudi pri teh segmentih je krmiljene z ročnim ventilom za vsako ploskev zase (skupno 8 enot.)

Tako bočni kot zgornji pritiskači imajo možnost nastavitve optimalne pritisne sile glede na debelino lepljencev. Spodnji naslon  omogoča stiskanje do širine ploskve 1,3 m in ga je možno ročno nastavljati.

PROCES

  • Idejna zasnova in načrtovanje
  • 3D izris modelov – SolidWorks
  • Izdelava delavniške dokumentacije
  • Izdelava in zagon naprave
  • Izdelava navodil za uporabo
  • CE dokumentacija
Potrebujete pomoč pri robotizaciji proizvodnje ali specifični strojegradnji obdelavi?